Home sweet Home

Home sweet home

In 2004 werd bij ons een vertederend zweetvosje geboren, CSA Iriyashka (Sha Lazio x Cishashka v. Anthal).

In 2006 werd dit meiske aan een ogenschijnlijk geschikt baasje verkocht, maar eind 2007 hebben we haar verwaarloosd en zwaar ondervoed weer teruggekocht.

 Nog herstellende en revaliderende, lekker weer thuis op de wei, diende zich in 2008 een nieuw baasje aan voor haar. Een “vooraanstaande” Nederlandse fokkerij, trainings- en handelsstal, vertelde over een geweldig stekje in Frankrijk waar ons meisje een absoluut geweldig leuke toekomst tegemoet zou gaan, wij dus helemaal happy dat ze dan nu toch alsnog een geweldig plekje zou krijgen, hebben haar toen in goed vertrouwen aan deze tussenpersonen verkocht .  Men was op de hoogte van het feit dat de merrie verwaarloosd was geweest, revaliderende was en bij vertrek heb ik de medische gegevens (zoals  bloedwaardes etc.) nog mondeling doorgegeven. Uiteindelijk werd ons bericht dat de merrie goed was aangekomen in Frankrijk en de afgelopen twee jaar, als we hun eens spraken en naar haar vroegen kregen we ook alleen maar positieve berichten. “De merrie maakt het goed”. Er was geen vuiltje aan de lucht en wij waren blij dat  Iriyashka haar droomthuis had gevonden.

Tot voor kort…..

Een aantal weken geleden sprak ik een vriendin van mij die veel bij een vooraanstaande Arabierenstoeterij in België komt. Op die stoeterij is ook een groot KI en ET centrum, waar ook paarden van cliënten worden bediend. Mijn vriendin vertelde dat er op die stoeterij wat draagmerries van een cliënt stonden, maar eentje verloor steeds het vruchtje bij ET zodat de directrice van de stoeterij en haar cliënt, er een beetje mee in hun maag zaten.

Die merries waren daar gekomen via diezelfde Nederlandse tussenpersoon als waar onze Iriyashka mee naar Frankrijk was vertrokken. Toen ik vroeg wanneer de merries daar waren gekomen en of er toevallig een zweetvosje met twee witte achtervoetjes en wat witte haartjes op haar hoofd bij zat, werd ik even ijskoud. De datum klopte en de beschrijving van onze Iriyashka klopte ook. Iriyashka bleek dus NOOIT in Frankrijk te zijn aangekomen. Nee, in plaats daarvan is Iriyashka rechtstreeks naar België verkocht als draagmerrie voor het  embryotransplantatiecentrum. Daar heeft men, ondanks dat ze nog in de lappenmand zat, waarvan men daar niet op de hoogte was aangezien ze al wel weer lekker vol en rond was en daardoor toch ogenschijnlijk wel weer gezond toonde, alles in het werk gesteld om haar drachtig te krijgen en te houden. Maar, waarschijnlijk door haar slechte conditie, pakte ze telkens wel op verwierp keer op keer de vrucht na enige tijd.

Voor het embryotransplantatiecentrum was Iriyashka vervolgens niet meer van nut en dankzij het adequate optreden van mijn vriendin en de hartelijkheid van de Belgische eigenaren, hebben wij Iriyashka terug kunnen nemen. Zij is nu weer thuis bij haar familie op de wei en wij zijn dolgelukkig dat ze niet via een achterdeur de handel in is verdwenen of nog erger……..!

Voorop willen wij stellen dat de merrie in België uitstekend is behandeld. Ze kwam goed in het vlees terug, wakker en temperamentvol en met een recent bezoekje aan smid en tandarts.

Graag willen wij iedereen die heeft meegewerkt aan de terugkeer van Iriyashka hartelijk danken dat zij dit voor ons hebben mogelijk gemaakt en voor hun goede zorgen rond Iriyashka.

Dit was ons verhaal, dat wij écht even met jullie moesten delen. Wees gewaarschuwd, want des te meer blijkt maar weer dat sommige mensen dus ABSOLUUT niet zijn zoals ze, op het eerste oog, lijken te zijn……